Alice in WonderlandVragen over welke weg we het beste in zouden kunnen slaan, zijn alom bekend en eeuwenoud. Het zijn vragen waar we over kunnen piekeren en die ons in de war kunnen brengen.
Het hierboven geciteerde antwoord uit ‘Alice in Wonderland’ daarentegen is enorm ontspannend: Het is heerlijk om niet te weten waar je heen wilt, omdat het dan ook niet zo belangrijk is welke weg je in zal slaan.
Deze manier van leven ligt dicht aan tegen de filosofie van de Mindfulness. Gewoon in het nu zijn en open staan voor wat er zich aandient. Je laat al je vooropgestelde ideeën los en je vindt vreugde in hoe de dingen zijn.
Het is zo makkelijk gezegd en opgeschreven.. en oh zo moeilijk om het in praktijk te brengen. Gelukkig is er tijd om dit te oefenen en zal iedere poging ons een stapje verder helpen.
Op zich is er natuurlijk ook helemaal niets mis met het hebben van wensen en doelen. We barsten doorgaans ook van de kwaliteiten waarmee we ons leven richting kunnen geven. Wat denk ik doorslaggevend voor rust en geluk is, is of je ook rust en geluk kunt ervaren als je jouw wensen en doelen nog niet hebt bereikt; of je het vertrouwen en de openheid kunt ervaren voor datgene wat het Leven jou wil schenken, op haar tijd en op haar manier..

Menu