Komende zondag kunnen we alweer de laatste aflevering zien van het succesvolle televisieprogramma ‘Boer zoekt Vrouw‘.
Persoonlijk vind ik dat ze in dit programma de liefde op een prachtige manier in beeld weten te brengen. Er zijn hierbij 2 elementen die mij bijzonder opvallen en dat zijn: de zuiverheid van de liefde en de worsteling met de liefde.

De zuiverheid van de liefde
In het begin lukt het vaak nog uitstekend om allerlei houdingen aan te nemen of gevoelens te verbergen, maar na een tijdje komt de waarheid toch vanzelf naar boven. En dat vind ik zo mooi en krachtig aan de liefde: zij zorgt altijd op een bepaalde manier voor zuiverheid. Ze laat ons zien wat er gezien moet worden en ze laat ons voelen wat er echt in ons omgaat. En of ons dat bevalt doet voor haar niet ter zake. Misschien omdat de liefde weet dat alleen zuivere en pure liefde tot liefdesgeluk kan leiden.

De worsteling met de liefde
Het verlangen naar de liefde wordt ook duidelijk zichtbaar als je naar ‘Boer zoekt Vrouw’ kijkt. Er zijn veel mannen en vrouwen die reageren en de motivatie voor het vinden van een geschikte partner is groot. Toch is het vinden van een partner, zowel met als zonder hulp van zo’n programma, vaak een hele worsteling. Je ziet veel deelnemers worstelen met hun angsten, verwarrende gevoelens en allerlei onzekerheden. ‘Wat zal hij/zij van mij denken?’, ‘Hoe kan ik meer van mezelf laten zien?’, ‘Wat als mijn gevoelens niet worden beantwoord?’, ‘Voel ik eigenlijk wel echt iets voor hem/haar?’

Ook in ons eigen leven laat de liefde zich niet met een kluitje in het riet sturen en worstelen we heel wat af. Troost je met het feit dat het erbij hoort. Open met al je moed jouw ogen, voel wat jouw hart jou te vertellen heeft en probeer jouw worsteling met zoveel mogelijk verve aan te gaan.

 

Menu