Don't wait for the perfect moment.. Take the moment and make it perfect..

Je kent het wel.. Je wilt iets veranderen in jouw liefdesrelatie maar je stelt het uit.. Je voelt dat iets je niet lekker zit of dat iets niet lekker loopt en bent echt gemotiveerd om iets te veranderen.. Maar dan komen de gedachten: Hoe pak ik het aan? Waarom zou het me deze keer wel lukken? Als ik nu eerst maar eens ……. en dan zal ik ………. Je wacht op ‘the perfect moment’.. Herkenbaar toch?

Vooral in jouw liefdesrelatie is het belangrijk om zaken aan te kaarten die je niet lekker zitten. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat het nare gevoel gaat woekeren en dat het steeds groter zal worden.
Blijft staan dat het voor de meesten van ons, niet eenvoudig is om ons openlijk te uitten over datgene wat ons dwars zit. Vandaar dat ik je hierbij graag 3 tips wil geven die het wellicht eenvoudiger voor jou maken:

  • Neem je gevoel altijd serieus. Als iets jou niet lekker zit, dan is dat zo. Loop er niet van weg, zie het aan, het is wat het is. Zet het ‘als…, dan ….’-denken overboord en wacht niet langer op het perfecte moment. Ook je partner zal waarschijnlijk liever hebben, dat je open bent in plaats van dat je in je eigen wereldje blijft met al jouw gevoelens en gedachtes.
  • Heb je last van ‘ja-maren’? Gebruik het OMDENKEN (Berthold Gunster). Kort samengevat: van ja-maar naar ja-en.
    Bijv: ‘Ja, ik wil wel open zijn, maar ik durf niet’ kun je omdenken naar: ‘Ja, ik vind het eng want ik ben bang voor een nare reactie en daarom ga ik even goed nadenken hoe ik het zo goed mogelijk kan formuleren’.
  • Iets aankaarten wil niet zeggen dat er ook meteen iets moet veranderen, laat staan dat de ander moet veranderen. Het delen van een bepaald gevoel kan soms al voldoende zijn om de angel eruit te halen. Wil je meer? Spreek dan vooral vanuit jezelf: leg uit wat iets met je doet, waar je naar verlangt en wat je concreet aan de ander wilt vragen.

Menu