Mijn dochtertje vindt het een superleuk spelletje! Je staat met zijn tweeën en als er iemand bij komt, moet er ééntje vertrekken want ‘drie is teveel‘. Iedereen die los rond loopt, kan worden getikt, dus met zijn tweetjes is het veilig en het spannende is natuurlijk dat deze rust ieder moment weer verstoord kan worden.
In relaties is het doorgaans allesbehalve een leuk spelletje. Voor alle betrokkenen is het meestal erg verwarrend en verdrietig.

We denken vaak dat het ons heus niet zal overkomen, want we zien het al snel als iets wat laf en superfout is en zo zijn wij natuurlijk niet. Het lastige nieuws is toch dat het ons óók kan overkomen, want ‘vreemd gaan’ heeft weinig te maken met een gebrek aan karakter en veel meer met ‘in het nauw gedreven zijn’.
Relaties zijn nu eenmaal niet altijd eenvoudig en als het ons, om wat voor reden dan ook, niet goed lukt om onbegrip en irritaties met elkaar op te lossen, dan voelen we ons soms erg in het nauw gedreven.

Juist omdat je je partner niet zomaar wilt verlaten, wordt die druk nog groter. Want a) je vindt het niet meer zo leuk; b) het lukt je niet om het op te lossen; c) je vindt weggaan ook geen goede oplossing.
Met deze drie omstandigheden zit je hartstikke klem en waar verlang je naar als je klem zit?? ……. Ontsnapping!! En dan is daar opeens die leuke, aantrekkelijke man of vrouw. Hèhè.. wat is dat heerlijk…… even ontsnappen!!

Uiteindelijk is de ellende natuurlijk dat drie teveel is. Moraal van dit verhaal: Evalueer regelmatig je liefdesrelatie.. is het nog steeds zo’n leuk spelletje? Is er voor iedere speler voldoende ruimte? Welke spelregels moeten nodig eens worden aangepast?
En als het niet goed lukt om dit samen te bespreken, kies dan eens voor relatiecoaching en maak van je liefdesleven weer het allerleukste spelletje.

Menu