Mijn dochter van 5 gaat helemaal op in het Sinterklaas-gebeuren; geweldig leuk om te zien. Ze houdt zich bezig met verlanglijstjes en koopt zo nodig zelf wat Sinterklaas-snoepgoed als het allemaal een beetje te lang duurt. Ze zorgt ervoor dat ze geen Sinterklaasjournaal mist en ieder ander Sinterklaasprogramma wordt eveneens met volle aandacht bekeken. Ook zet ze iedere avond haar laars in de brievenbus, maakt voor Sint en zijn Pieten vele tekeningen en ze stelt me regelmatig allerhande informatieve vragen. Al met al is het een dusdanig intensief gebeuren dat ik er zelf ook bijna weer in ga geloven..

En ik denk dat het er in onze gedachtewereld vaak net zo aan toe gaat. Je bent ergens van overtuigd, je wordt daar in bevestigd, je handelt naar jouw overtuiging, je voelt dat zij waar is, je denkt er nog eens over na, wordt nog meer overtuigd, krijgt weer een bevestiging vanuit je omgeving, etc, etc. en oeps.. het is zover: je gelooft er echt in.
Dit is natuurlijk een heerlijk proces als het om een positieve overtuiging gaat; helaas werkt het ook uitstekend bij negatieve overtuigingen. En dan is het niet meer leuk en het is ook nog eens lastig om er echt vanaf te komen.
Vaak kunnen anderen je wel heel goed helpen, zij zitten namelijk niet in jouw proces en kunnen er daarom razendsnel doorheen prikken. Dus mocht je deze week nog met een goede vriend of vriendin om de tafel zitten: vertel hem of haar jouw zorgen of negatieve gedachten en vraag hoe zij er tegenaan kijken. Zo kun je wellicht weer met een nieuwe en helpende overtuiging aan de slag gaan.

Ik wens iedereen een zorgeloze en positieve week toe!

Menu