Ready for FlightDeze week ben ik weer gestart met de winter-edition van mijn seizoensgerelateerde online coachingsprogramma. De titel is ‘Word jezelf deze Winter’ en het programma is gericht op meer zelfkennis, een groter gevoel van eigenwaarde en meer zelfvertrouwen.
Een bepaalde mate van onzekerheid is heel normaal. Dat hebben we allemaal en dat is maar goed ook. Het houdt je scherp en zorgt ervoor dat je jezelf niet overschat. Toch lijden veel mensen onder een gebrek aan zelfvertrouwen en dat brengt een hoop ellende met zich mee. Je weet je geen houding te geven, hebt last van schaamte, denkt negatief, stelt dingen uit en je hebt niet het gevoel dat je jezelf kunt zijn. Het goede nieuws is dat zelfvertrouwen best goed te ontwikkelen is. Dus kom in actie!

Ook in de liefde heeft een gebrek aan zelfvertrouwen nogal eens negatieve consequenties. Je kan dan de neiging hebben om erg veel van de ander te verwachten en te vaak om bevestiging vragen, waarmee je de ander als het ware verantwoordelijk maakt voor jouw gevoel van zelfvertrouwen. Een ander gevolg is dat je jezelf mogelijk anders voor doet dan je bent, waardoor je gemakkelijk een verkeerde indruk wekt over wat jij te bieden hebt of waar jij behoefte aan hebt.

Dat veel mensen verlangen naar meer zelfvertrouwen zie je ook terug in het aantal quotes die er over dit onderwerp zijn. Mijn favoriet is: ‘Your wings already exist, all you have to do is fly..’
En wat is jouw favoriete quote over dit onderwerp?
Menu