3 gouden tips voor meer geluk in de slaapkamer

Je kent het wel .. geluk in de slaapkamer.. dat gaat over passie en begeerd worden.. Romantiek, erotiek, het gevoel bemind te worden.. En het gaat, naast lichamelijk genot en ontspanning, zeker ook over het sterke gevoel van met elkaar verbonden te zijn..
En misschien weet je ook wel dat geluk in de slaapkamer bij veel stellen best wel een issue is. Gebrek aan romantiek, sleur in bed, onbegrepen gevoelens, te weinig seks, etc. Troost jezelf dus, bij problemen rondom seksualiteit, dat je echt niet de enige bent. Het is voor veel stellen ook lastig om deze issues bespreekbaar te maken en dat staat een oplossing vervolgens vaak ook in de weg.
Vandaar dat ik tijdens in dit blogbericht graag mijn 3 gouden tips voor meer geluk in de slaapkamer met jullie wil delen!

Wat de 3 grootste problemen zijn, zal ik je eerst vertellen..

Met stip op nummer 1: ruzie / gedoe over de seks.
Het hoeft niet altijd grote bonje te zijn, het kan ook een stil zwijgen zijn; het er met opzet maar niet over hebben, om nare discussies te voorkomen. Binnenin zit er dan wel degelijk kwaadheid. Partners zijn dan kwaad over het niet krijgen waar ze zo naar verlangen.

Op nummer 2: slechte seks als gevolg van problemen op andere gebieden in de relatie.
Over het algemeen is jullie seksleven een soort weerspiegeling van de kwaliteit van jullie gehele liefdesrelatie. Problemen op andere gebieden, die niet worden uitgepraat of opgelost, werken heel snel door op het intiem zijn in de slaapkamer. Met alle gevolgen van dien, want op deze wijze worden de problemen vaak alleen nog maar groter.

En tot slot op nummer 3: het gevaar van de sleur en jullie seksualiteit als iets basics en vanzelfsprekends gaan zien.
Je staat er niet of nauwelijks meer bij stil. Er wordt geen werk meer van gemaakt. Je denkt dat dit het wel was. Passie zou alleen iets van het begin zijn. Verlangens naar meer passie of het doorbreken van de sleur worden niet beantwoord.
De seksualiteit kan op deze manier ook als een kaarsje helemaal uit gaan.

Zijn deze problemen herkenbaar voor jou? Of zou je er gewoon meer over willen weten? Zie voor meer info en contactgegevens: www.zinenzijncompany.nl

En dan nu mijn 3 gouden tips voor meer geluk in de slaapkamer:

1) Zeg ‘ja’ tegen waar je nu bent..

De fase waar jullie nu in zitten is ok. Wat je mag loslaten is het zoeken naar wie of wat er fout is. Seksualiteit is iets lichamelijks. Het lichaam spreekt doorgaans heldere taal. Je bent samen gekomen waar je nu bent, je mag samen ook weer verder gaan.

Hoe ziet het ‘nu’ eruit? Probeer open te zijn over hoe je jullie seksualiteit nu ervaart. De kunst is om dit te doen zonder dat er ruzie van komt! En dat zal maar op 1 manier lukken en dat is om puur en alleen maar vanuit jezelf te spreken. Want alleen dan voorkom je iedere vorm van onderhuidse verwijten of impliciete beschuldigingen.

2) Geef ruimte aan wat er is..

Als er tussen jullie iets is wat niet lekker loopt, neem je dit geheid mee naar de slaapkamer. Werk daarom samen aan jullie gezamenlijke oplossingsvermogen. Leer om constructief dingen uit te praten.
Ik bedoel hiermee niet dat je alleen maar seks kunt hebben als alles tussen jullie koek en ei is! Wat ik bedoel is dat als er iets is, dat je hier dan ruimte voor geeft. Laat de ander zich uitspreken. Je hoeft het niet altijd meteen op te lossen. De ander het signaal geven dat je ziet dat er iets is en dat je open staat voor zijn of haar verhaal, zal de ander ontspannen. Datgene wat er tussen jullie in stond is er nu nog wel maar het mag er nu zijn. Elkaar liefdevol aanraken, kan het issue waarschijnlijk niet wegnemen maar mogelijk wel verlichten.

3) Zorg voor verfrissing en vernieuwing..

Seksualiteit is iets heel bijzonders. Het is iets mysterieus. Het heeft ook een bijzonder gezonde uitwerking op ons lichamelijk welzijn. Zorg dus goed voor jouw seksualiteit!

Op de een of andere manier is er een natuurkracht die altijd zorgt voor groei en bloei maar ook voor verval en afsterving. Dit geldt ook voor onze seksualiteit. Ga dus bewust bij jezelf na wat jij kunt doen voor een blijvende groei en bloei. Wat kun je voor jezelf doen? Hoe kun je elkaars seksualiteit blijven stimuleren en ontwikkelen?
Denk aan: jezelf mooi aankleden, zelfbevrediging, elkaar masseren, je partner een speciaal compliment maken. Iets romantisch organiseren, een nieuwe activiteit opstarten, elkaar ergens mee verrassen, vrijen op een andere plek dan normaal, etc.
Ik ben niet zo’n voorstander van het zoeken van extra spanning buiten de relatie om. Dat leidt namelijk achteraf toch vaak tot problemen.
Samengevat: Kies ervoor om jullie seksualiteit levend te houden. Zorg daar zelf voor en praat met elkaar wat je samen op zou willen pakken.

Wil je verder doorpraten? Zie voor meer info en contactgegevens: www.zinenzijncompany.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu