Het klinkt zo mooi in het Engels.. Healing Affairs.. en het is ook heel mooi als je zoiets zwaars en moeilijks als overspel in een relatie, als koppel te boven kunt komen. En genezing is ongetwijfeld het beste woord, want overspel laat doorgaans diepe wonden achter, die niet snel met een ‘sorry-en-ik-zal-het-nooit-meer-doen’-pleister verholpen kunnen worden.
Vandaar dat ik de afgelopen 2 dagen met veel belangstelling de training Healing Affairs heb gevolgd. Het is een specialisatie van de Emotionally Focused Therapy-opleidingen, een relatietherapie die welke veelal bekend is geworden door het boek ‘Houd me Vast’ van de grondlegger van EFT, Dr. Sue Johnson.
EFT is zeer goed bruikbaar als het gaat om overspel omdat zij zich focust op de emoties die de partners voelen door het hele verhaal en die emoties zijn er natuurlijk in overvloed. Het zijn allesbehalve makkelijke processen en koppels komen er echt niet altijd uit, maar wat is het fijn dat er een therapie-vorm is waarmee je zo’n proces goede handen en voeten kunt geven.
Wat mij ook vooral nog eens is verduidelijkt, is hoe groot het belang van veiligheid is in een liefdesrelatie. Misschien een tip om dat eens met elkaar te bespreken vandaag:

  • Wat zorgt er in onze relatie doorgaans voor dat ik mij veilig voel?
  • Wanneer heb ik mij voor het laatst onveilig gevoeld in onze relatie?
  • Wat doe ik als ik mij onveilig voel? En waar leidt dit toe? Is dat wat ik wil? En zonee, wat zou een andere aanpak kunnen zijn?

En vind je het lastig om zo’n gesprek met elkaar te voeren? Kom dan eens langs, dan doen we het samen.
Healing Affairs

Menu