Victor herkende ze niet. Hij dacht dat het wel OK ging. Ja, ze werd wel steeds vaker boos, had steeds minder aandacht voor hem, kon over iets kleins uitvoerig gaan mopperen, maar goed.. dat zal de vermoeidheid wel zijn, want kleine kinderen en werken: dat is een vermoeiende combinatie.
Victor had het niet in de gaten. Dat ze steeds verder van hem af dreef. Dat ze haar plezierige momenten niet meer bij hem zocht. Dat ze op emotioneel vlak eigenlijk wel klaar met deze liefdesrelatie was.
En dat komt vaker voor. Er is een relatiecrisis aan het ontstaan maar we hebben het niet door. De signalen zijn aanwezig, maar we zien ze niet of we sluiten onze ogen ervoor. Niets menselijks is ons vreemd.

Ik wil ook zeker niet beweren dat ik die signalen dan precies ken. Iedere relatie kent zijn eigen pad.

Ik ben er wel van overtuigd dat het goed is om af en toe stil te staan bij de kwaliteit van onze liefdesrelatie en er zijn zeker een aantal signalen die ons hier iets over kunnen vertellen, dus daar gaan we:

Met stip op nummer 1: veel serieuze conflicten. Meningsverschillen zijn doodnormaal en ik noem het een serieus conflict als je iets niet goed meer met elkaar kunt uitpraten of als hetzelfde issue steeds weer opnieuw de kop opsteekt.

Op nummer 2: steeds minder tijd en aandacht aan elkaar besteden. Alle twee ook lekker je eigen ding blijven doen, is heel gezond. Maar als je daarin doorschiet en het gaat gepaard met een soort van ‘de ander en de relatie voor lief nemen’, wordt het riskant.

En op nummer 3: weinig of niet echt prettige lichamelijke intimiteit, eventueel in combinatie met dromen van, en flirten met anderen. Dat er periodes van minder passie en romantiek zijn, is heel normaal. Dat gaat vaak in een golfbeweging. Maar als het vuurtje te lang gedoofd blijft, is dat soms voor één van de partners toch een probleem. Dit vormt dan meestal een soort sudderende lavastroom die door de relatie heen stroomt. Er zit duidelijk iets niet lekker en het is lastig om het op te lossen.

Tot zover de belangrijkste 3 signalen die ons iets kunnen vertellen over de kwaliteit van onze liefdesrelatie. Denk jij dat het zinvol is om hier binnenkort een keer expliciet aandacht aan te besteden? Neem dan eens een kijkje bij het Relatieweekend ‘So Happy Together’. Je bent er dan samen even tussenuit en door de hulp van de relatiecoach als buitenstaander, is het vaak eenvoudiger om dit soort issues op te lossen.  Zie voor meer informatie, beschikbare data en aanmelding: Relatieweekend “So Happy Together”

Menu