Lancering Nationale Relatiewandeling ‘Elements of Love’

Lancering Relatiewandeling

Vandaag was het de dag.. Lancering Relatiewandeling heeft plaatsgevonden! Super leuk om te ervaren dat er zoveel belangstelling voor deze wandeling is.. Het enige wat alleen even niet meewerkt, is het weer. Maar er komen ongetwijfeld nog hele mooie dagen voor deze wandeling aan!

De kern van de relatiewandeling bestaat uit het samen, op een eenvoudige, ontspannen en waardevolle wijze, aandacht geven aan de liefdesrelatie. In overleg met Vereniging Natuurmonumenten zijn er, verspreid over heel Nederland, in totaal 35 romantische wandelingen aangemerkt van ongeveer 6 km lang. Je gaat, met de relatiewandeling op zak, samen op pad wanneer het jou uitkomt.
Tijdens de wandeling zijn er 4 relatiecoachingsopdrachten welke gerelateerd zijn aan de 4 elementen: Aarde, Water, Vuur en Lucht. Zo sta je aan de hand van het element aarde bijvoorbeeld stil bij het innemen van jouw ruimte en bij wat jij concreet zou kunnen doen, waar de relatie van zou kunnen groeien. Ook is er aandacht voor wat je aan de ander zou willen vragen en hoe je dit het beste zou kunnen doen.

De relatiewandeling stimuleert je om aandacht te geven aan hoe jij de relatie beleeft en wat jij nodig hebt voor nog meer geluk in de liefde. Dit is namelijk niet altijd hetzelfde. Dat wat je nodig hebt, kan gemakkelijk veranderen in de tijd en dan is het belangrijk om dit met elkaar te delen om zo opnieuw met elkaar de verbinding aan te kunnen gaan.
Met de relatiewandeling is het dus mogelijk om meer openheid en wederzijds begrip te creëren en dat lucht op. Daarnaast kunnen nieuwe inzichten ook leiden tot een andere manier van met elkaar omgaan. Een manier die de liefde levend houdt en die het beste in elkaar naar boven weet te halen. Alles voor het uiteindelijke doel om dat wat mooi is, ook zo te houden.

De cijfers liegen er nu eenmaal niet om. Nog steeds loopt 50 % van de relaties van samenwonenden op de klippen. En het cijfer van de relatiebreuken voor gehuwden is 1 op de 3. Allemaal relaties die ontstonden omdat 2 mensen er stellig van overtuigd waren dat ze helemaal voor elkaar gemaakt waren. Stellen die serieus het voornemen hadden om voor altijd bij elkaar te blijven. Samenwonen, trouwen, kinderen krijgen; ze geloofden er in.
Vervolgens zijn de meest voorkomende redenen dat relaties uit elkaar spatten: uit elkaar gegroeid, overspel, niet meer goed met elkaar kunnen communiceren en een gebrek aan seks of emotionele verbinding.
Rara hoe kan dat? Wat gaat er mis tussen het moment dat een stel er helemaal van overtuigd is dat ze de ware hebben gevonden en het moment dat ze tot de conclusie komen dat dit toch echt niet het geval was?

Inmiddels zijn we al lang vertrouwd met de mogelijkheid tot relatietherapie, als de liefdesrelatie zich in zwaar weer bevindt. Wat nieuwer is, is relatiecoaching. Relatiecoaching richt zich meer op het blijven ontwikkelen van de liefdesrelatie om er voor te zorgen dat dat wat mooi is, ook mooi blijft. Relatiecoaching stimuleert als het ware het reguliere onderhoud van een liefdesrelatie, zodat mogelijke issues in een vroegtijdig stadium al worden opgemerkt en opgelost. Op deze wijze wordt voorkomen dat kleine issues groot worden of dat ze zo lang door etteren, dat op een gegeven moment de gehele relatie erdoor verziekt is geraakt.

Waar ik als Relatiecoach heilig van overtuigd ben, is dat veel relatieleed voorkomen en verholpen kan worden door bewuster met de liefde om te gaan. Met Nationale Relatiewandeling ‘Elements of Love’ wil ik hiertoe graag de drempel verlagen. Je kunt deze wandeling daarom kosteloos hier downloaden.

Ik wens jou een hele romantische en waardevolle Valentijnsdag toe!

Menu