Lente 2014Dat de Lente 2014 zijn intrede heeft gedaan, is overduidelijk! De lucht voelt zacht aan, planten zijn al volop aan het uitlopen, de zon schijnt, de vogels fluiten, het straalt er vanaf..

Net zoals de verschillende jaargetijden komen en gaan, op de momenten dat het hen uitkomt, zo gaat het ook met allerlei gebeurtenissen in ons leven. Er zijn hele mooie dingen en hele nare dingen, en alles komt wanneer het komt. Uiteraard kunnen we het geluk en het ongeluk vaak een handje helpen, maar er zijn ook dingen die compleet uit de lucht komen vallen. Daar hebben we het dan maar mee te doen.

Als het iets moois is, zijn we daar superblij mee en als het iets naars is zijn we boos, teleurgesteld en vragen ons af ‘Waarom’? Het is enorm lastig om echt open te staan voor de stroom van het leven met alles erop en eraan. Gun jezelf daarom vooral de tijd om jezelf hierin te ontwikkelen.

Het nieuwe online coachingsprogramma ‘LEEF in de Lente!’ gaat eigenlijk over dit thema. Wat drijft er op dit moment in de stroom van jouw leven? Hoe ga je daar mee om? Wat levert je dat op en wat zijn mogelijke alternatieven?
Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen. Maak je graag kans op gratis deelname? Deel dan dit blogbericht op jouw social media kanalen en wie weet zit jij erbij!

Tot slot wil ik graag een effectieve oefening met jullie delen, waarmee je jouw openheid voor wat de Lente 2014 voor jou in petto heeft, kunt vergroten. Zorg dat je pen en papier bij de hand hebt.
Stap 1: Ga even rustig zitten, sluit jouw ogen en maak in jouw hoofd een prachtig plaatje van allerlei lentebeelden.
Stap 2: Open jouw ogen en schrijf op waar je deze Lente heel erg naar verlangd.
Stap 3: Laat alle verlangens heel rustig één voor één voorbij komen en keur ze allemaal goed. Ze mogen er allemaal zijn, ze horen bij jou. Je kunt dit concreet doen door per verlangen letterlijk uit te spreken: ‘Ik verlang naar …………….. en dat is helemaal OK’.
Stap 4: Scheur nu jouw papiertje met de verlangens in duizend stukjes en spreek hardop uit: ‘Ik laat mijn verlangens voor wat ze zijn en geef me over aan de stroom van het leven’.

Ik wens iedereen een heerlijk Lente-seizoen toe!

Menu