Goede vrijdag 2014

Met dank aan Geralt (Pixabay)

De mindfulness leert ons dat we alleen maar het moment van nu tot onze beschikking hebben, het verleden is voorbij en de toekomst moet nog komen. En ze leert ons dat ieder moment, de gelegenheid in zich heeft, om opnieuw te beginnen.

Het paasverhaal verteld ons over de dood van Jezus, ter vergeving van al onze zonden. Wat maakt dat de mens steeds weer opnieuw met een schone lei mag beginnen. Het laat ons God’s eindeloze Liefde zien.

Het is heel prettig en fijn als je van jouw geliefde, een familielid, vriend, jouw kind of een collega de gelegenheid krijgt om als het ware opnieuw te beginnen. Dat hij of zij zich volledig richt op wie jij nu bent en wat jij nu nodig hebt of wilt geven. Dat hij of zij niet meeneemt wat je voorheen hebt gewild, gedaan of gezegd. Dat je helemaal met een schone lei voor de ander mag staan, alsof het jullie eerste ontmoeting is.
Het kan voor jezelf ook heel ontspannend zijn om op deze wijze iemand anders tegemoet te treden. Je hoeft nergens aan terug te denken, je richt je alleen maar op wat je nu voor je ziet. Het is het geschenk van een schone lei…

Menu