Een belangrijke activiteit voor veel vogeltjes in de Lente is natuurlijk ‘nestje bouwen’. Ik heb deze week dan ook een paar keer vogeltjes gezien, die druk bezig waren met het verzamelen en vervoeren van geschikt materiaal voor het nieuwe nestje. Heel schattig, vooral als ze met een soort donsachtig materiaal in hun bekje wegvliegen. Dat wordt een warm en comfortabel nestje!

Het tafereel zette me ook aan het denken, over hoe wij dat als mensen doen. Natuurlijk vertonen wij hetzelfde gedrag als we een kindje verwachten. Tegelijkertijd hebben wij een permanent nestje en zorgen we ervoor dat het, ook los van een aankomende geboorte, regelmatig wordt opgeknapt.

Naast onze materiële omgeving, komen we ook thuis in een bepaalde sfeer. Deze kan heel warm en open zijn. Vol ruimte om elkaar te ontvangen en om naar elkaar te luisteren. Of de sfeer is juist een beetje koud en mistig. Er is nog heel veel te doen, het hoofd zit vol en de energie is eigenlijk op.
In dat laatste geval is het, zowel voor jezelf als voor de ander, belangrijk om te proberen om even om te schakelen. Een goede methode hiervoor kan zijn om te visualiseren hoe jouw warme en comfortabele nestje eruit zou kunnen zien, zowel materieel als qua sfeer. Gewoon jouw ogen sluiten en ze na de visualisatie weer open doen. Grote kans dat je je daarna in de richting van een warm en comfortabel nestje gaat bewegen.

Menu