Nog een paar uur en dan gaat het officiële Carnaval van start en ook dit jaar heeft ‘s-Hertogenbosch weer een prachtig thema gekozen: ‘Oeteldonk laot oe zweve‘ ! Het doet denken aan even boven alles uitstijgen, boven de drukte van alledag, boven de issues die ons bezig houden, boven allerlei gevoelens en gedachten die ons uit balans brengen.
Over het algemeen doet het ons goed om even alles te laten voor wat het is, om even volledig te ontspannen. Het voordeel van ‘zweve’ is dat je de wereld vanuit een ander perspectief kunt zien. Je hebt meer afstand en van bovenaf ziet alles er anders uit. En dat helpt enorm om anders tegen de dingen aan te kijken. Soms zie je dan ineens waar je je in bevindt en wat er nodig is om eruit te komen. Of je ziet plots dat er naast de nare dingen, ook heel veel positieve dingen aanwezig zijn.
Zweef er dus de komende dagen vooral lekker op los en land woensdagochtend weer heel zachtjes op de Bossche bodem terug..

Tot slot wil ik graag even stil staan bij alle mensen voor wie er op dit moment even niets te ‘zweve’ valt. We denken dan speciaal aan al diegene die een dierbare verloren hebben of kampen met een ernstige vorm van ziekte of verlies. Ik wens hen veel troost, kracht en moed toe.

Menu