Ineens stonden er overal groene bordjes in de stad (‘s-Hertogenbosch) met speciale namen uit de natuur zoals ‘Dagkoekoeksbloem’ of ‘Fonteinkruid’. Aanvankelijk dacht ik dat het om een hardloop-parcours ging, maar toen ik de vermelde website ging bekijken: www.ontsnappingsroute.nl bleek het een kunstproject te zijn.

Als ik het idee erachter even in mijn eigen woorden omschrijf dan gaat het erom om af en toe even aan het drukke stadsleven te ontsnappen. En laat dat in ‘s-Hertogenbosch nu heel eenvoudig zijn, omdat het door veel natuurschoon omgeven is. Aan de hand van de bordjes kun je deze natuurgebieden heel eenvoudig bereiken: je volgt ze gewoon net zoals een speurtocht. Een hartstikke leuk en creatief idee!

Soms kunnen we erg vast zitten in onze bezigheden. Druk, druk, druk en doorgaan! Hoe verrijkend kan het juist dan zijn om even aan jouw bezigheden te ontsnappen. Door alles even los te laten (en vooral de gedachte dat het allemaal van jouw harde werken af zal hangen) en je blik letterlijk te verruimen, zul je daarna vaak met nieuwe energie en verfrissende ideeën weer aan het werk kunnen gaan.

We zeggen wel eens dat we niet leven om te werken. Tegelijkertijd leven we ook niet om te ontsnappen. Het is erg prettig als er een goede balans in zit. En of deze voor jou goed is?? Daar weet jouw gevoel waarschijnlijk alles van..

Menu