Conflicten… ze komen in de beste relaties voor… en we hebben er doorgaans een hekel aan…
Toch kan het oplossen van conflicten er juist voor zorgen dat je jezelf en elkaar beter leert kennen en dat maakt de band alleen maar weer dieper.

Het goed oplossen van conflicten is echter niet eenvoudig. Dat komt omdat we er vaak vol met onze emoties in zitten. Toch zijn het juist die emoties die de sleutel tot de oplossing in zich hebben. Achter die emoties zit namelijk een hele reeks van meningen, interpretaties, gedachten, diepe gevoelens en eerdere ervaringen. In relatiecoachingssessies hebben we die ‘kluw’ meestal in een paar minuten ontrafeld. Het is een kwestie van doorvragen en omdat ik een onafhankelijke partij ben, kan ik de ander volledig ondersteunen om tot verhelderende inzichten te komen.
Mijn advies bij conflicten is dan ook om vanuit jouw emoties te onderzoeken waar het je echt om gaat. Nadere uitleg over hoe jij in elkaar zit en hoe bij jou de dingen werken, maakt dat de ander je beter kan volgen en begrijpen.

Uiteraard zijn er nog veel meer spelregels en succesfactoren te benoemen als het om het oplossen van conflicten gaat. Het ene conflict is ook het andere niet. Wat wel zeker is, is dat het vast zitten in conflicten die zich steeds weer herhalen uitermate vervelend is.
Kijk er eens naar met een derde onafhankelijke partij. Dat bespaart je een hoop ellende, tijd, frustratie en energie!

Menu