Scheiden of blijven? Het is een vraag die door heel wat koppels gesteld wordt. Meestal gaat er een hele periode van relatieperikelen aan vooraf. Soms wordt de vraag ook ineens de relatie in geknald omdat er sprake is van ontrouw. 
Het is uiteraard een hele persoonlijke vraag die door iemand anders niet beantwoord kan worden. Het gaat er niet om wat iemand anders in deze situatie zou doen, het gaat hier enkel en alleen om jou. Het gaat helemaal om wie jij bent, waar jij naar verlangt en hoe de situatie voor jou eruit ziet en aanvoelt.
Wel wil ik in dit blogbericht een 3-tal vragen aanreiken die meer helderheid kunnen geven. Lees ze één voor één, laat de vraag even op je inwerken en let vervolgens op jouw eerste spontane reactie.

 • De eerste vraag, afkomstig van Roos Vonk, luidt: ‘Als je trouw blijft aan je partner, ben je dan nog trouw aan jezelf?’

  Deze vraag heeft te maken met het feit dat we vaak last hebben van allerlei ruis. Zo kun je angstig zijn om weer alleen te staan of je hebt veel last van schaamte of schuldgevoelens. Vraag jezelf af of het echt goede redenen zijn om bij jouw partner te blijven. Zou je het iemand anders aanraden? Zou je zelf willen dat je partner om deze redenen bij jou bleef?

 • De tweede vraag is van een geheel andere orde..: ‘Stel dat jij je anders zou gaan gedragen, zou er dan een kans bestaan het tij te keren?’

  Relatieproblemen ontstaan nogal eens omdat we vast zijn komen te zitten in patronen die niet werken of waar we ongelukkig van worden. We zijn daarbij geneigd om in de ander de oorzaak van het patroon te zien. We vergeten daarbij dat er altijd 2 mensen nodig zijn om een gezamenlijk patroon in stand te houden. In een relatiecoachingssessie staan we altijd stil bij het onderzoeken van de opties om een patroon te gaan doorbreken. Want als dat eenmaal lukt, geeft dat zoveel opluchting en mogelijkheden voor nieuw relatie-geluk!
  Over de ander gaan we natuurlijk niet, maar we gaan wel over onszelf. De vraag is dus in hoeverre je, voor jouw gevoel, echt naar jouw eigen aandeel hebt kunnen kijken en je verantwoordelijkheid hebt kunnen nemen voor het vervullen van jouw rol als volwaardige partner.

 • De derde vraag is een soort reality-check..: ‘In hoeverre is, wat er nu tussen ons gebeurt, eigenlijk normaal in een vaste liefdesrelatie?’

  Soms is het probleem niet onze relatie maar de verwachtingen die we erover hebben. Sleur, een gebrek aan passie en minder seks, verliefd op een ander, verschil van mening over de opvoeding, etc. Het is allemaal normaal en het komt in de beste relaties voor. Ga de issues met verve aan en jullie verbinding zal zich juist versterken! 
  Uiteraard is dit niet eenvoudig, maar soms is het gewoon de moeite waard.. Dus check bij jezelf of jullie bijvoorbeeld voldoende open naar elkaar zijn over wat je bezig houdt en wat je nodig hebt. En vergeet ook niet: Alles is continu in beweging, jij verandert, je partner verandert, de omstandigheden veranderen. Het gaat erom je steeds weer opnieuw met elkaar te verbinden en elkaar de kans te geven om weer naar elkaar toe te groeien.

Scheiden of blijven? Het is een hele lastige vraag.. Het is een vraag die je uiteindelijk alleen maar zelf kunt beantwoorden. Vind je het prettig om hier samen over te sparren? Neem dan contact op via het contactformulier en boek een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

3 reacties. Reactie plaatsen

Best Dating Site
2 februari 2022 22:28

🎁 Congratulations Superlotto in honor of its 25th anniversary gives you free lottery ticket 6/45! Fill out a ticket: https://cutt.us/al6uA 🎁

Beantwoorden
Best Dating Site
5 februari 2022 06:58

❤️ June got a prize for you! Click Here: http://inx.lv/DsKi ❤️

Beantwoorden
Best Dating App 2022
7 februari 2022 09:23

A secret weapon for anyone who needs content. I don’t need to tell you how important it is to optimize every step in your SEO pipeline. But unfortunately, it’s nearly impossible to cut out time or money when it comes to getting good content. At least that’s what I thought until I came across Article Forge… Built by a team of AI researchers from MIT, Carnegie Mellon, Harvard, Article Forge is an artificial intelligence (AI) powered content writer that uses deep learning models to write entire articles about any topic in less than 60 seconds. Their team trained AI models on millions of articles to teach Article Forge how to draw connections between topics so that each article it writes is relevant, interesting and useful. All their hard work means you just enter a few keywords and Article Forge will write a complete article from scratch making sure every thought flows naturally into the next, resulting in readable, high quality, and unique content. Put simply, this is a secret weapon for anyone who needs content. I get how impossible that sounds so you need to see how Article Forge writes a completearticle in less than 60 seconds! https://stanford.io/3G7Hfmp

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu