Het is al weer bijna een week geleden dat het vuurwerk in alle kleuren vrolijk boven ons uiteenspatte. Het lokt ons uit om allerlei goede voornemens te bedenken. Meer van het leven genieten, beter voor onszelf zorgen, meer liefhebben, nieuwe uitdagingen aangaan, etc.

En zolang het nog een voornemen is dat in de toekomst ligt, krijgen we er meestal wel energie van. We hoeven nu nog niets te doen en kijken er vol goede moed naar uit. Als 1 januari eenmaal gepasseerd is, heb je soms een minder fijn gevoel. Waarschijnlijk komt dat omdat je je dan realiseert, dat je het eigenlijk niet zo makkelijk vind om het ten uitvoer te brengen.

Er is meestal een heel persoonlijke reden waarom je ergens moeite mee hebt. Ik zou je willen uitnodigen om daar deze week eens in te duiken:
Wanneer zou het je zeker weten wel lukken om jouw goede voornemen ten uitvoer te brengen?
En op welke manier zou je er wel plezier in kunnen hebben?

Het water zal mischien koud zijn; eenmaal op het droge zullen de beelden over jezelf weer opgefrist zijn. En met die informatie kun je vast makkelijker over jouw onzekerheden en/of bezwaren heen stappen en weer met goede moed jouw voornemens waar maken.

Ik wens je een verfrissende week toe!

 

Menu