Geweldig vond ik hem! De nieuwe reclamespot van de Jumbo.. ze kaarten namelijk een prachtig thema aan en dat is hoe vrouwen in een langdurige relatie soms omgaan met seks. Ik ‘chargeer’: Hun partner kan het verdienen.. dat wil zeggen dat hij eerst aan al haar voorwaarden dient te voldoen voordat hij seks met haar mag hebben. De zogenaamde Super Seks Deals..

Voor vrouwen is het glashelder: ‘Hoezo zou ik zin in seks met jou hebben als je gedurende de dag (of zelfs gedurende de gehele week) onvoldoende aan mijn behoeften tegemoet bent gekomen???’ Tja mannen.. helaas.. het is niet anders.. zo zijn vrouwen gewoon nu eenmaal. Voor seks is veiligheid en warmte nodig en die ervaar je gewoon niet als afspraken niet worden nagekomen, het ontbreekt aan romantische complimentjes en ongevraagde, extra hulp bij al het uitvoeren van jouw taken, uitblijft.

Voor mannen is het eveneens glashelder: ‘Seks mag je altijd hebben schatje, daar hoef je helemaal niets voor te doen.. het enige wat ik graag wil ervaren is dat je me aantrekkelijk vind en mij respecteert om wie ik ben.’ Tja vrouwen.. zo zijn mannen nu eenmaal. Seks is toch altijd welkom? Het biedt je ultiem genot en de zekerheid dat je nog steeds gewild bent. En deze gevoelens maken weer dat je de héle wereld aan kunt (en met alle liefde en plezier even de boodschappen voor haar doet..)

Het typerende van dit filmpje is dat de volgorde is omgedraaid! Ze schetst een scenario waarbij hij eerst seks gaat krijgen en daarna alsnog aan haar voorwaarden dient te voldoen. Wat wil zeggen dat ze gebruik maakt van hoe de man is. Het mooie hier aan is dat ze hem zo laat zijn wie hij is, hij hoeft niet te veranderen. Ze weet dat het niet werkt om de volgorde om te draaien. Want als de man voelt dat hij eerst aan al haar voorwaarden moet voldoen, is er een grote kans dat hij zal afhaken. Hij mist dan het gewild en gerespecteerd zijn voor wie hij is.
Tegelijkertijd laat de man in dit fimpje haar ook zijn wie zij is. Hij gaat er niet tegen in, hij accepteert dat er voorwaarden aan verbonden zijn. Hij weet dat het niet werkt als hij haar overige behoeften niet zal vervullen.
En op deze manier gebeurt dus precies wat zo belangrijk is in relaties, namelijk elkaar laten zijn wie we zijn en op een creatieve en luchtige manier met onze verschillen omgaan. Het alternatief is om allebei, met je uitstekende argumenten, op je eigen berg te blijven zitten, met geen seks, geen boodschappen en verwijdering en eenzaamheid als gevolg.

Uiteraard is dit een filmpje met een knipoog. De realiteit in jouw eigen relatie zal ongetwijfeld een beetje anders zijn. Het neemt niet weg dat het zinvol kan zijn om voor jezelf eens te bepalen hoe vaak of hoe lang je soms op je berg zit en wat al dat berg-zitten je brengt?
We denken ook vaak, dat als we van onze berg afkomen, we ons eigen gelijk opgeven, maar dat hoeft dus niet. Jij kunt de dingen voelen zoals jij ze voelt en dat zal eveneens voor de ander gelden. Het neemt niet weg dat je eens een kijkje kunt nemen op andermans berg en gaat ervaren hoe het er in die wereld aan toe gaat.

Ik wil met dit Super Seks Deals-blogbericht overigens helemaal niet uitstralen, dat het allemaal zo eenvoudig is, want dat is gewoon niet zo. Schakel ook vooral hulp in als je hier, meer dan je lief is, onder lijdt. En troost je met het feit dat over dit onderwerp een reclame-filmpje is gemaakt. Het komt echt vaker voor dan je denkt!

Menu