Waarschijnlijk overkomt het de één meer dan de ander: je zit op jouw werk en je hebt gewoon totaal geen zin. Je bent dan wel gekomen maar je wilt hier eigenlijk helemaal niet zijn.

De meest voorkomende reactie is om deze nare gevoelens te negeren middels het zoeken naar afleiding. We gaan iets doen wat voor ons werk weinig relevant is en juist daarom ook voor zo’n goede afleiding zorgt.

Gevoelens willen echter gevoeld en erkend worden. Het is hun natuurlijke functie en die voeren ze heel plichtsgetrouw uit!

Er zit dus maar één ding op en dat is stil staan bij deze gevoelens en ze er helemaal laten zijn. Dit lukt het beste als je een zo neutraal mogelijke houding aanneemt. Probeer ze er echt, zonder irritatie en/of veroordeling, te laten zijn. Het is wat het is en het is o.k.
Grote kans dat de intensiteit van de gevoelens zal afnemen. En het mooie hieraan is dat er dan weer wat ruimte komt om te kijken naar de manier waarop je er wel een heel klein beetje zin in zou kunnen hebben.
Kijk hiervoor naar de gedachte die je parten speelt. En probeer deze vervolgens te vertalen naar een gedachte waar je wel energie van krijgt!

 

Menu