Het nummer Try van Pink, en vooral ook de videoclip, geven op een prachtige manier de status weer waar sommige liefdesrelaties zich in bevinden.
Als je veel van elkaar houdt en er gaan dingen in de relatie mis dan is dat meestal erg pijnlijk. Pink pleit er in haar nummer Try voor, om ondanks grote problemen, toch weer samen op te staan en verder te gaan. En daar is zeker iets voor te zeggen, omdat koppels na het overleven van een relatiecrisis vaak nog veel dichter bij elkaar zijn gekomen en nog meer van elkaar zijn gaan houden.
Uiteraard lukt dit niet altijd, dan komen partners er niet meer uit en wordt de relatie verbroken. Wat dat aangaat is er geen goed of fout, er is alleen maar een ieders persoonlijke situatie en die is wat die is.

Wat in de videoclip zo mooi is te zien, is dat er nog duidelijk een ‘verlangen naar elkaar’ aanwezig is. Ze zijn vreselijk boos en ze vechten erop los en er is dat ‘verlangen naar elkaar’. En dat is vaak wel een belangrijk ingrediënt voor succes. Verlang je er diep in je hart naar dat het gewoon allemaal weer goed komt? Verlang je ernaar om echt tot een oplossing te komen? Verlang je ernaar om dat wat gebeurt is, te vergeven en te vergeten? Niet dat het makkelijk is en niet dat je niet vreselijk boos, teleurgesteld en gekwetst mag zijn. Ook dat mag er, naast het verlangen, allemaal zijn.

Where there is desire, there is gonna be a flame.
Where there is a flame, someone’s bound to get burned.
But just because it burns, doesn’t mean you’re gonna die.
You’ve gotta get up and try try try.
You’ve gotta get up and try try try.
You’ve gotta get up and try try try.

Note: op internet stond een stukje van iemand die deze clip met huiselijk geweld associeerde. Dat kan ik me op zich wel voorstellen. Toch is dat volgens mij niet wat ze proberen uit te beelden. Ze zijn beiden even boos en gebruiken beiden even veel geweld. Bij huiselijk geweld is het doorgaans één persoon die de ander geweld aan doet. In mijn ogen zijn ze duidelijk samen met elkaar in gevecht, niet om het vechten zelf, maar als vorm om uiting te geven aan hun gevoelens.

Menu