Vakantie vieren is als het goed is één groot feest. Je bent op een mooie plek, je hoeft niets te doen en je voelt je heerlijk ontspannen.
Het zou eigenlijk allemaal vanzelf moeten gaan en als dat bij jou niet helemaal het geval is, lees dan de volgende vier-je-vakantie-tips.

  • Als je tijdens jouw vakantie niet zo lekker in je vel zit, is dat helemaal niet erg. Het biedt je juist de gelegenheid om jezelf nader te ontwikkelen. Zomaar all-inclusive..
  • Als de omstandigheden van jouw vakantie minder rooskleurig zijn dan je je had voorgesteld, kun je ervoor kiezen om jouw positieve mind te gaan trainen: Som een paar keer per dag voor jezelf 3 dingen op waar je (wél) dankbaar voor bent.
  • Als je je opgejaagd en gestrest blijft voelen in jouw vakantie, kun je eens kijken wat er op jouw to-do-lijstje staat. Soms gaan we in de vakantie namelijk gewoon door met druk-doen, terwijl het juist heerlijk is om echt even geen plan te hebben. Ook kun je naast het plannen van dingen, zorgen voor het plannen van niets-te-doen-tijd. En voor de ‘zorgers’ onder ons: het is ook voor jou vakantie, dus delegeer/verdeel alle zorgtaken.
  • Als het je niet goed lukt om jezelf te ontspannen (ook al heb je daar wel de gelegenheid toe), probeer dan expliciet iets te doen wat jou helpt om te ontspannen (zie evt. voor een oefening: Zo licht als een veertje). Je lichaam en geest gaan zich niet ontspannen omdat jij dat zo graag wilt, ze ontspannen zich als jij ontspannende dingen doet. En als dat het maken van een ochtendwandeling is.. go for it. Je bent het dubbel en dwars waard.

Extra tip voor iedereen die op vrijdag 1 aug. 14.00 in de gelegenheid is om zich te verstillen op de mooiste plekjes van Den Bosch: schrijf je in voor de laatste try-out van de Zin & Zijn stadswandeling! Klik hier voor meer info.

Menu