Vandaag is het Pakjesavond! Iedereen hoopt natuurlijk te krijgen wat er op zijn/haar verlanglijstje staat..! Maar soms heb je teveel gevraagd.. Of je hebt iets gevraagd wat helemaal niet voorhanden is.

En wat staat er op jouw Verlanglijstje als het om de Liefde gaat? Misschien is Pakjesavond wel een geschikt moment om jouw wensen met jouw partner (of als je Single bent met jouw vrienden) te delen.

We wensen vaak dat anderen gewoon zien waar we behoefte aan hebben en dat kan een valkuil zijn. Soms is dat namelijk helemaal niet zo duidelijk voor de ander en soms stralen we zelfs het tegenovergestelde uit.
De reden dat het voor de ander soms niet te zien is wat je nodig hebt, is dat iedereen zo met zijn eigen bril naar de wereld kijkt. En dat is geen gebrek van de ander, maar de natuurlijkste zaak van de wereld. Je bewijst jezelf en de ander dus een grote dienst als je jouw wensen en verlangens openlijk deelt.

Het kan zijn dat je op dit punt ontmoedigd bent geraakt, omdat de ander jou niet lijkt te begrijpen of niet zo positief reageert. Een oorzaak hiervoor kan zijn dat je jouw wens niet als een ‘wens’ maar meer als een ‘eis’ of een ‘zeer dringend verzoek’ hebt gecommuniceerd.
Of wellicht heb je aan jouw wens per ongeluk een soort beschuldiging toegevoegd, bijv.: ‘Ik verlang er naar dat we meer tijd samen doorbrengen, dat jij eens wat eerder uit je werk komt en wat minder tijd aan jouw vrienden besteedt.’

Probeer dus zo openlijk mogelijk te vertellen wat jouw wensen zijn en heb alle respect voor wat de ander wenst of wat de ander al dan niet te bieden heeft.
Hiermee bedoel ik niet dat je jouw wensen dan maar snel aan de kant moet zetten. De vraag is alleen of ze door deze persoon, en op de manier die jij in gedachten had, vervuld moeten worden.
Soms hebben wensen ook ‘incubatietijd’ nodig. Goed dat je ze gedeeld hebt. De ander komt er misschien later wel, op verrassende wijze, op terug.
En als je er last van hebt, dat jouw wensen onvoldoende vervuld worden, neem dan eens contact op voor een kennismakingsgesprek. Er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt.

Ik wens iedereen een hele gezellige Pakjesavond en dat veel wensen in vervulling mogen gaan..

Menu