Vitaal & met goede zin de Overgang in..

Vandaag een blogbericht speciaal voor alle vrouwen die te maken hebben met Overgangsverschijnselen. Door schommelingen in de hormoonspiegel kun je last hebben van bijv. opvliegers, spanningsklachten, negatieve stemmingen, slechter slapen, minder zin in seks en gewichtstoename. Het zijn verschijnselen waardoor je aardig uit balans kunt raken.

Het goede nieuws is dat het een fase is, het is dus van voorbijgaande aard. Maar op het moment dat je in een lastige fase zit, is dat altijd moeilijk om te overzien. Het is een hele kunst om ergens een beetje bovenuit te gaan stijgen.
Als het je wel lukt, levert het je vaak veel op. Als je ergens boven hangt, ziet het er namelijk altijd heel anders uit. Je ziet dan duidelijk het begin en het einde. En je ziet vaak ook beter dat er naast de nare verschijnselen, ook nog een heleboel mooie lichtpuntjes zijn.

Juist omdat de Overgang gewoon geen gemakkelijke fase is, heb ik samen met Kitty Atsma van Wellsports de workshop “De Vitale Overgang” ontwikkeld. Het is een workshop waarbij je alle gelegenheid krijgt om stil te staan bij wat jou, in deze fase, bezig houdt en wat jij echt nodig hebt om haar met zoveel mogelijk kracht en levenslust te kunnen doorlopen. De samenwerking met Kitty maakt dat er in de workshop zowel veel aandacht wordt besteedt aan de fysieke – als aan de sociaal-emotionele kant van de Overgang. Ik geloof dat deze workshop voor vele vrouwen een waardevol steuntje in de rug zal zijn. Wil je meer weten? Lees dan verder op www.vitale-overgang.nl.

Bijgaand een herkenbaar stukje cabaret:

 

Menu