Mijn lieve vader ligt al een paar weken in het EMC en ik moest bij de zin: ‘Wake me up when it’s all over’ dan ook zowel aan hem, als aan zijn medepatienten, denken. Want ziekte en een genezingsproces kunnen verschrikkelijk zwaar zijn. Ik wens iedereen die hiermee te maken krijgt alle sterkte en steun toe!

Het liedje gaat overigens niet over ziek zijn. Het liedje gaat over het ontdekken wie je bent en je in dat proces verloren voelen.

‘Wake me up when it’s all over.
When I’m wiser and I’m older.
All this time I was finding myself and I
didn’t know I was lost’

Het liedje suggereert een beetje dat ‘het vinden van jezelf’ gewoon vanzelf gaat en dat je, in de tussentijd, vooral zoveel mogelijk plezier moet maken. Op zich vind ik dat een hele positieve gedachte en voor een deel gaat het gelukkig ook best vanzelf.
Ik denk alleen wel dat als je steeds van kick naar kick gaat, je weinig gelegenheid zult hebben om jezelf te voelen. Het is ook helemaal niet makkelijk om expliciet bij jezelf stil te staan omdat je dan jezelf ook zult zien zoals je bent. En dat kan een heel ander plaatje zijn dan het plaatje wat je van jezelf geschetst had of wat anderen van jou hadden gemaakt. Wat je er voor terug krijgt is het contact met je echte zelf. Jouw zelf zoals je bedoeld was. En daar wil je zeker voor wakker worden gemaakt!!!

Menu