wanneer is het tijd om te gaan

Uiteraard weet ik uit ervaring dat je veel relatieperikelen gewoon kunt oplossen. Tegelijkertijd is het soms ook gewoon goed om op te staan en verder te trekken. Wat ik iedereen in ieder geval toewens, is dat het een bewuste keuze mag zijn, vanuit wie jij nu bent en wat op dit moment belangrijk is voor jou.

Wat ik nogal eens zie, is dat dit soort keuzes worden gemaakt vanuit onze angsten. En angst blijft een slechte raadgever. Het is wel zinvol om oprecht voor jezelf te benoemen waar je nu eigenlijk precies bang voor bent? En is het een reële angst of is het meer een angst vanuit jouw verleden?

Wat ook voorkomt is dat twee geliefden compleet vast zitten in een bepaald patroon en dat ze denken dat er toch niets aan te doen is. ‘We zijn al een paar jaar op elkaar uitgekeken..’ of ‘We blijven maar ruzie maken over steeds weer hetzelfde onderwerp..’ Vast blijven zitten in nare patronen is uiteraard verloren tijd. De vraag is wel of je een goed zicht hebt op een ieders bijdrage aan dit patroon (er zijn namelijk altijd 2 personen nodig om een patroon in stand te houden). En in welke mate hebben jullie al geëxperimenteerd met het doorbreken van dit patroon? 

Een mooie bijkomstigheid van het maken van een bewuste keuze, is dat je daarna weer sneller de draad op kunt pakken. De pijn van het verlies of de moeite om te blijven is niet minder, maar je twijfels zijn minder en dat geeft een betere focus en daarmee vergroot je enorm jouw kans op een succesvolle vervolgstap naar meer geluk in de liefde..

Wil je naar aanleiding van dit blogbericht eens sparren over jouw persoonlijke situatie? Bel of mail me dan, zodat ik jou kan helpen om die bewuste keuze te gaan maken (06-19367032 / lian.vos@zinenzijncompany.nl).

Menu