Wat is jouw mooiste geschenk van de LIEFDE?

Het is vandaag weer Valentijnsdag en dat gaat steeds meer gepaard met het geven van geschenken. Leuk natuurlijk, zeker als dat voor jou als een echte uiting van liefde geldt.!

Eén van de mooiste geschenken van de liefde, is die van de ‘onvoorwaardelijke acceptatie’. Tegen jouw partner kunnen zeggen: “Ik accepteer jou helemaal zoals je bent, met alles erop en eraan.”
Dat betekent niet dat je alles van de ander even leuk vindt; het betekent wel dat je de minder leuke dingen kunt laten voor wat ze zijn. Je accepteert ze en doet geen zichtbare of onzichtbare pogingen om hem of haar op bepaalde punten te veranderen.

Het is dat specifieke gevoel wat zo groots en ultiem gelukzalig is.! Het gevoel dat je voor de ander helemaal OK bent. Je voelt je geliefd en geborgen. Je weet op dat moment dat de ander je niet zomaar in de steek zal laten, het gaat om duurzame liefde die blijft!

Natuurlijk is het ook prima om te uiten wat je niet leuk of onprettig vindt. Dat is zelfs gezond, want te lang dingen voor jezelf houden, leidt vaak tot een hoop ellende in jouw binnenste. De kunst van het uiten van jouw ongenoegen is wel om het vanuit jouzelf te doen, zonder de ander ergens van te beschuldigen en zonder van de ander te eisen dat hij/zij iets moet veranderen. ‘Geweldloze communicatie’ in vakjargon. Maak gerust een afspraak als je daar meer over wilt weten.

Maar laten we het vandaag niet ingewikkeld maken..

Vier de liefde!

Vier dat je elkaar tegen het lijf bent gelopen..

Vier dat je allebei het lef hebt gehad om je aan de ander over te geven..

Vier al jullie bergen en dalen..

Vier dat jullie ook vandaag weer jullie uiterste best zullen doen om er iets moois van te maken..

En voor iedereen die vandaag juist verdrietig is, zich alleen voelt of Happy Single is:

Vier dat je het lef hebt om lief te hebben..

Vier dat er zo ontzettend veel ‘fishes in the sea’ zijn..

Vier al jouw bergen en dalen..

Vier dat je helemaal de moeite waard bent om van te houden..

Vier dat je ook vandaag jouw liefde kunt laten stromen..

HAPPY VALENTINE’S DAY..!!!

Menu