Pak er nog maar eens eentje op.. zo licht..

Misschien voel je jezelf na een week weer gewerkt te hebben helemaal niet zo licht, je schouders doen pijn of voelen zwaar aan, je hoofd zit vol.

Maak dan in ieder geval gebruik van iets wat al in jou zit, je hoeft het niet te kopen, je hebt er niemand voor nodig en je kan er altijd en overal bij. Het is je voorstellingsvermogen..

Ga even liggen en stel je voor dat je een veertje bent, doorloop langzaam je hele lichaam en wens ieder klein onderdeeltje ontspanning toe, niet omdat het leven allemaaal zo ontspannend is maar gewoon omdat je alle ontspanning gegund is. En dit is het moment dat jij jezelf deze ontspanning even kado wilt doen.

Bevestig jezelf vervolgens dat je langzaam lichter aan het worden bent. Als beeld blijf je het veertje voor ogen houden.

Het voelt wellicht raar om te doen, maar de 2 zinnen: “Ik wens je alle ontspanning toe” en “Ik voel me langzaam heerlijk licht worden”, en het beeld van het veertje kunnen heel veel positieve en ontspannende processen in jouw lichaam en geest in gang zetten. Geen idee hoe het technisch gezien in elkaar zit, maar het is ons in ieder geval simpelweg door het Leven geschonken…

Ik wens je een hele lichte week toe!

 

Menu