Aanstaande maandag is het weer Halloween. En in dat kader wil ik je graag uitnodigen om na te gaan welke boze geest je op dit moment wellicht zou willen verjagen.. Iets wat je steeds maar weer achtervolgt, waar je ook gaat of staat. Iets wat weinig opbouwend is en je soms zelfs afbreekt. Iets wat je gewoon liever ziet gaan omdat het je jouw goede zin ontneemt.

Sluit in alle rust je ogen en benoem het…. je kunt iets makkelijker te lijf gaan en verjagen als het een vorm heeft gekregen.

Koop vervolgens een grote pompoen, snij de bovenkant eraf, verwijder het vruchtvlees en leg het apart als je er heerlijke soep van wilt maken. Snij nog wat stukken uit de pompoen om er een eng gezicht van te maken en zet hem maandagavond in je tuin of voor je deur met een waxine-lichtje erin.

Persoonlijk geloof ik niet dat het bovenstaande pompoen-ritueel een boze geest als een wonder laat verdwijnen. Ik geloof wel dat als je echt ergens voor kiest (bijv. de keuze om ergens afscheid van te willen nemen) en daar heel bewust bij stil staat (bijv. door een pompoen te bewerken, maar het kan ook iets anders zijn), dat er dan in ieder geval iets gebeurt wat je verder gaat helpen.

Ik wens je een hele lichte en bevrijdende week toe!

En voor de liefhebbers een eenvoudig, gezond en lekker pompoensoep-recept: http://www.ah.nl/recepten/recept?id=453410&rq=pompoensoep

Menu