Gouden HerfstDe Herfst is van start gegaan.. en ieder seizoen gaat er ook een nieuw online-seizoensgericht-coachingsprogramma van start. Ter introductie van het Herfst-programma ‘Blowing in the Wind’, geef ik hieronder mijn 3 Gouden Herfsttips…

We zijn er aan gewend dat alles altijd overal verkrijgbaar is, maar de Herfst is typisch het seizoen van de oogst. Daarnaast is het ook hét seizoen van de verkoudheidsvirussen. Combineer dus deze twee gegevens en zorg ervoor dat je juist in dit seizoen veel vers geoogste groente en fruit eet! (Gouden Herfst-tip nr. 1).

Bij meteorologen start de Herfst op 1 september, maar bij sterrenkundigen hangt de start van de Herfst af van het moment waarop dag en nacht overal op aarde even lang zijn en dat is, op het noordelijk halfrond, meestal rond 21 september. Hierna worden de nachten weer steeds een beetje langer dan de dagen en dat is voor sommige mensen erg deprimerend. De beste remedie is het bewust opzoeken van het licht. Dit kan heel eenvoudig door zo vaak mogelijk meteen even naar buiten te gaan als de zon schijnt, iedere 5 min. helpt (Gouden Herfst-tip nr. 2).

In de Herfst kruipen we weer vaker samen op de bank. Mijn Gouden Herfst-tip nr. 3 is om regelmatig helemaal bewust met elkaar op de bank te gaan zitten, tv uit, alleen maar elkaar om naar te kijken. Sta gewoon even stil bij wie de ander is, hoe het hem of haar vergaat, welk compliment je hem of haar kunt geven, hoe je je bij de ander voelt, wat je hem of haar wilt vragen, etc. Gewoon even 100%-relatie-aandacht.
En alle Singles kunnen even stil staan bij het gegeven dat je dit seizoen 100% kans hebt om een nieuwe geliefde tegen het lijf te lopen. Denk in mogelijkheden en verklaar figuurlijk gezien de jacht voor geopend!

Ik wens iedereen een Heerlijke Herfst toe!

Menu