een stormachtige relatieHou jij van een stormachtige relatie? Of dobber je liever rustig voort? In iedere relatie komen er strubbelingen voor. Sommigen zijn van mening dat een fikse ruzie op zijn tijd alleen maar goed is. Dat kan inderdaad zo zijn. Vooral als de partners tijdens zo’n ruzie eerlijk zijn over hun mening en gevoelens, want met elkaar delen wat je echt bezig houdt, is een belangrijke voorwaarde voor duurzaam relatie-geluk.
Wat minder opbouwend is, als je in het heetst van de strijd, elkaar pijnlijke dingen voor de voeten werpt en daar later niet op een goede manier je excuses voor aanbiedt.

Wat positief aan wrijving is, is dat het doorgaans tot ontwikkeling leidt. Als er dingen zijn die niet lekker lopen en escaleren, dan leidt dat vaak tot een verandering. Je ziet in dat het zo niet langer kan en dat er een oplossing moet komen.
Als problemen niet tot een verandering leiden, dan komt dat meestal omdat de partners niet bereid zijn om beide iets te veranderen. Denken dat het aan de ander ligt en dat je zelf niets hoeft te doen, werkt niet. Wederzijdse bereidheid en inzet is nodig omdat dit maakt dat je je weer echt met elkaar verbindt.

Als een stormachtige relatie te lang duurt, leidt dit meestal tot uitputting. Jezelf staande houden in de storm is nu eenmaal vermoeiend. Af en toe een stormpje is geen enkel issue, dat kan zelfs erg verfrissend zijn. Maar als je steeds weer in dezelfde storm terecht komt, zonder dat het je dichterbij bij elkaar brengt, is het tijd om hulp in te schakelen. Het is gewoon niet altijd eenvoudig om te zien waar je samen in vast zit. Een paar gesprekken met een onafhankelijke relatiecoach kunnen je dan nieuwe inzichten en verlichting bieden.

En is jouw partner niet bereid om hulp in te schakelen, dan is hij/zij waarschijnlijk niet degene die het meeste onder de stormschade lijdt. Alleen hulp zoeken kan dan zeker ook zinvol zijn, want als jij iets onderneemt, zet je altijd iets in beweging.

Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je kunt je eenvoudig aanmelden via het contactformulier.

Menu