Ook in 2014 hebben we ze weer massaal gemaakt.. Goede voornemens! Soms doen we het heel bewust en soms gebeurt het ook onbewust.
Om onze goede voornemens ook te realiseren, is er vaak ander gedrag van ons nodig. We willen bijvoorbeeld leren om anders met bepaalde dingen om te gaan of om andere keuzes te gaan maken.

De puurste vorm van leren kunnen we het beste zien bij kleine kinderen. Het is vallen en opstaan en ze ontvangen daarvoor heel veel complimentjes en aanmoediging. Geduldig blijven proberen, vooral niet opgeven en stapje voor stapje ergens steeds beter in worden.
Denk hier dus vooral aan als je met jouw goede voornemens aan de slag gaat. Het is niet erg realistisch om te denken dat vanaf 1 januari 2014 ineens alles anders gaat. Wat je juist nodig hebt, is veel tijd om veel te oefenen. En gaat het fout? Prima, helemaal OK, hoort erbij, vooral jezelf niets verwijten. Wat je juist nodig hebt, is heel veel mildheid en ondersteunende aanmoedigingen. ‘Je bent onderweg!’, ‘Je doet je best!’, ‘Je hebt het wel geprobeerd!’, ‘De volgende keer lukt het misschien wél!’
Zeg dus echt tegen jezelf wat je tegen een klein kindje zou zeggen.. succes verzekerd en het blijft nog leuk ook!

Menu