gelukUit onderzoek blijkt dat in Denemarken de mensen het meest gelukkig zijn. In een kort interview benoemde een inwoner twee belangrijke factoren voor zijn geluk en dat waren het leven in vrijheid en dat hij zelf invloed kon uitoefenen op zijn leven.
Ondanks dat we dagelijks erg veel informatie ontvangen, over plaatsen waar een veilig leven nauwelijks mogelijk is, staan we er niet zo vaak echt bij stil hoe waardevol het is om in vrijheid te kunnen leven. Sterker nog, we hebben vaak het gevoel dat we vast zitten. Vast in onze verplichtingen, relaties, activiteiten, ambities. Alles moet! En eigenlijk doen we met deze gedachte onze vrijheid tekort..
Ook als het gaat om invloed uitoefenen op ons eigen leven, denken we al snel in obstakels en moeilijkheden. Het kan allemaal wel misschien, maar er is al snel een ‘ja-maar’ bedacht. Het zogenaamde ‘slachtoffer-gedrag’. Kiezen voor ‘gebruik-maken-van-je-invloed-gedrag’ leidt duidelijk tot een gelukkiger leven.. En het goede nieuws is dat je er op ieder moment weer opnieuw voor kunt kiezen!

Menu