Afgelopen week was de planeet Venus in het nieuws. Zij is vernoemd naar de Godin van de Liefde en de Schoonheid. Deze Godin is sensueel, heeft het vermogen om mensen te veranderen en is creatief. En wanneer het om de Liefde gaat, vind ik dat een mooie combinatie.

Want als er iets is wat een relatie levend houd, is het wel de sensualiteit en de schoonheid. En in tegenstelling tot wat sommigen denken, heeft dit niets te maken met jong, mooi en slank zijn, maar alles met je zelf met liefde en aandacht verzorgen.

Het is ook mooi als je in je relatie allebei zo verandert dat je steeds dichter naar elkaar toe groeit. Helaas is het ‘uit-elkaar-gegroeid-zijn’ juist een veel voorkomend motief om uit elkaar te gaan.

En in dat kader vind ik de creativiteit wel passend, het anders kunnen denken, ‘iets nieuws’ kunnen bedenken.
Iedereen wil namelijk graag geliefd worden zoals hij/zij is. Het verzoek om te veranderen gaat meestal dwars tegen deze behoefte in.
Vandaar dat ‘iets nieuws kunnen bedenken’ goed van pas kan komen. Bekijk issues voor de verandering eens van een afstandje, alsof het om een ander stel zou gaan. Wat zou je ze adviseren? Hoe zouden ze op een creatieve en zichzelf-blijvende manier dichter naar elkaar toe kunnen groeien?

Ik wens je een liefdevolle nieuwe week toe!

Menu