Een goed voornemen in de liefde is vaak ‘stoppen met vreemdgaan’. Een nobel streven en zeker niet eenvoudig, want er is natuurlijk een reden voor het vreemdgaan en zolang deze reden niet wordt opgeheven, zal de neiging tot vreemdgaan waarschijnlijk blijven bestaan.
Mijn advies is dan ook om expliciet naar deze reden op zoek te gaan: Wat maakt dat je het doet? Wat ga je missen als je ermee ophoudt? Wat gaat het je opleveren als je ermee ophoudt?
Achter jouw reden zit ongetwijfeld een bepaalde behoefte of een bepaald verlangen. Als je deze voor jezelf eenmaal duidelijk hebt, kun je vervolgens nader onderzoeken hoe je deze behoefte of dit verlangen ook op een andere manier zou kunnen invullen.

Stoppen met vreemdgaan is geen gemakkelijke klus. Het wordt ons de laatste tijd ook extra moeilijk gemaakt met bijvoorbeeld de opkomst van websites als ‘second love‘, die doen alsof vreemdgaan helemaal geen punt is en die je het ook nog erg eenvoudig maken om een zogenaamde ‘second love’ te vinden.
Ik ben er wel van overtuigd dat het stoppen met vreemd gaan, helemaal de moeite waard is. Want ik geloof echt dat, hoe zuiverder je in de liefde bent, hoe zuiverder ook het geluk is, dat je aan de liefde zult beleven.
Sleur of steeds terugkerende issues in jouw liefdesrelatie is natuurlijk geen pretje. Probeer daarom vooral naar een constructieve oplossing te zoeken. Onderzoek of je jouw relatie een ‘second chance‘ kan geven in plaats van verstrikt te raken in een ‘second love-affaire’.
En voor alle singles die voor iemand anders de rol van ‘second love’ vervullen, hoop ik dat ze óf oprecht gelukkig zijn in deze rol óf dat ze eruit stappen en met deze keuze ook alle ruimte creëren voor het vinden van een ‘first love’.

Menu