Spinnen… persoonlijk heb ik het er niet zo op. Al vind ik ze wel heel inventief als je bekijkt op welke plaatsen ze soms hun web maken.

Ik heb onlangs de Spin Anansi leren kennen. Anansi is een mythische spin uit volksverhalen uit West-Afrika en de Caraïben. Kenmerkend voor de Anansiverhalen is dat Anansi zijn tegenstanders steeds te slim af is.

Eén van onze lastigste tegenstanders zijn vaak onze negatieve gedachten. Helaas hebben zij vaak zo hun eigen ideeën over wie je bent, wat je doet, wat je kunt, hoe het was en wat er zal gaan gebeuren.
Hoe zou Spin Anansi hiermee omgaan?

Hij zou er in ieder geval niet bang voor zijn.. en op rustige toon zeggen: “Hallo negatieve gedachte, ben je er weer?”
Hij zal ook een poging doen om hem weg te sturen.. “Ik kan het mis hebben, maar volgens mij hadden wij geen afspraak, en ik ga nu juist iets leuks doen dus tot een ander keertje” en hij zwaait hem vrolijk uit.
Of hij weet het zo te spelen dat de negatieve gedachte gewoon verandert in een positieve gedachte.. “Hoe kom je daar nu bij?? Je zou het eens van een andere kant moeten bekijken, dan ziet het er echt totaal anders uit.”

Voor wie nieuwsgierig is geworden naar een verhaaltje over Spin Anansi: http://www.beleven.org/verhaal/anansi_berijdt_tijger

Ik wens je een hele inventieve week toe!

Menu