It’s SUMMERTIME..! Unleash your Passion!

Het is het ultieme genieten.. je hebt een goed gevoel over jezelf, je bent ontspannen, jouw partner doet super leuk en je laat alle teugels even los.. je laat jouw passie de vrije loop en daar ga je.. je geeft jezelf gemakkelijk bloot en denkt nergens, maar dan ook nergens meer aan.. het enige wat telt is jouw lichaam wat zich overgeeft aan het lichaam van jouw partner.. je voelt de liefde stromen en de opwinding knettert er vanaf.. jij voelt je gewild en begeerd en jouw partner voelt zich gewild en begeerd.. niks geen gedoe, gewoon pure passie.

Misschien denk je nu: “Nou sorry, maar dit is toch echt wel even geleden..”

Weet dat je zeker niet de enige bent die dit denkt. In veel liefdesrelatie is een gebrek aan passie namelijk weleens een probleem.

Vandaar dit bericht: Unleash your passion!

Een mooie vertaling van ‘unleash’ is ‘de vrije teugel laten’. Je laat de controle even los en staat open voor wat er gebeurt. En dat is eigenlijk de meest succesvolle methode om passie te laten ontstaan: even ontspannen, nergens aan denken en open staan voor wat er gebeurt.. je kunt er niet voor kiezen om even passievol te worden. Zo werkt het niet. Passie is wel iets wat in principe altijd in ons aanwezig is. Het is een vuurtje dat wacht op een vonk! En het wacht doorgaans netjes tot jij de teugels laat vieren!
En dit is vooral fijn om te weten voor iedereen die wel eens te horen heeft gekregen van zijn partner dat hij/zij een stukje passie bij jou mist*. Dat kan dus niet. Passie zit in ieder van ons, ook in jou. Dus daar hoef je je niet druk om te maken. Passie is gewoon in jou aanwezig. Er kan wel gebrek zijn aan een goede vonk. En er kan ook een gebrek zijn aan een goed moment met voldoende ontspanning om de teugels te laten vieren.

(*Zo’n opmerking wordt vaak gemaakt, maar vindt niemand, maar dan ook niemand leuk om te horen.)

Kom maar op met die vonk dus!

Die vonk is echter toch ook een stukje mysterie..

Ons lichaam zit vol met zenuwbanen en voelsprieten waarmee de vonk zijn werk kan doen. Echt super bijzonder hoe onze hormonenhuishouding in elkaar zit. Een vonkje en pats! Daar worden een hele reeks van lichamelijke acties en reacties volledig automatisch in gang gezet. We weten hoe dit werkt, maar die vonk.. dat is een ander verhaal. En dat is denk ik ook leuk. Er zou toch weinig aan zijn als je precies wist hoe alles in elkaar zat?

Wat wel regelmatig voorkomt is dat iemand er gewoon niet meer voor open staat. Dat al vooraf is besloten dat er geen vonk is en dat die niet zal komen ook. Dat is jammer.. dan blijft jouw passie opgesloten waar die zit.. in jou.. en dat is een eenzame plek..

Wat uiteraard ook vaak een probleem is, is tijdsgebrek! Dan is er gewoon geen goed moment met voldoende ontspanning om de teugels te laten vieren. Daar kun je in principe meestal wel zelf iets aan doen. Makkelijk is het niet, zeker niet bij jonge gezinnen met kinderen maar het kan, want waar een wil is, is een weg.!

Wil je graag eens in alle rust over dit onderwerp doorpraten? Speciaal daarvoor is het Relatieweekend ‘So Happy Together’ ontwikkeld. Je bent er dan samen even tussenuit en met de hulp van de relatiecoach als buitenstaander, is het vaak eenvoudiger om dit soort issues op te lossen.  Zie voor meer informatie, beschikbare data en aanmelding: Relatieweekend “So Happy Together” 

Menu